ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ / ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ / ΠΟΛΛΑΤΟΣ

Γιατί οι απόστρατοι έκαναν έφοδο στο Πεντάγωνο


[ΛΥΠΗΡΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ (βλ. υπογράμμιση). ΤΙ «ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ» κ. ΠΟΛΛΑΤΕ;]

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πρωτόγνωρες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχαν εξαγγείλει οργανώσεις αποστράτων και ενώ… το μεγάλο πλήθος των συνταξιούχων στρατιωτικών είχε αποχωρήσει, μερικές δεκάδες θερμόαιμοι εισέβαλαν στο Στρατόπεδο Παπάγου.

Οι σκληροπυρηνικοί διαδηλωτές μπήκαν μέσα στο Πεντάγωνο από την κεντρική είσοδο στη λεωφόρο Μεσογείων και με τα συνθήματά τους ζητούσαν την παραίτηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Στο πέρασμά τους ξήλωσαν μπάρες, έσπασαν περιστρεφόμενες πόρτες και κατέβασαν τζαμαρίες δημιουργώντας εικόνα καταστροφής στην κεντρική είσοδο του υπουργείου Άμυνας! Για λόγους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί, η πύλη στη λεωφόρο Μεσογείων δεν είχε κλείσει, ούτε τέθηκε σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται σε περίπτωση διαδηλώσεων έξω από το υπουργείο.

Ο κ Πάνος Μπεγλίτης, που την ώρα της εισβολής των διαδηλωτών βρισκόταν στη Βουλή, μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό έκανε λόγο για τραμπουκισμούς, αντιδημοκρατικές πρακτικές και σχεδόν ταύτισε τους θερμόαιμους στρατιωτικούς με το κόμμα της Ν.Δ.

«Μπεγλίτη, αλ…. μας έκλεισες το σπίτι» ήταν η αντίδραση των σκληροπυρηνικών αποστράτων, που για περίπου δύο ώρες (από τις 14.00 μέχρι τις 16.00 της περασμένης Παρασκευής) είχαν καταλάβει τον προαύλιο χώρο κάτω από το γραφείο του υπουργού Άμυνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ εκείνων που πρωτοστάτησαν στην πολιορκία του Πενταγώνου ήταν ένας απόστρατος ανιψιός του πραξικοπηματία Γεώργιου Παπαδόπουλου, όπως και άλλοι συνταξιούχοι στρατιωτικοί που θεωρούνται φιλοβασιλικοί ή ακόμη και νοσταλγοί της χούντας…

Η υπόθεση δεν θα πρέπει να θεωρείται λήξασα, κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες του Πενταγώνου έχει ήδη παραδοθεί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράϊκου, η οποία αναμένεται να ασκήσει διώξεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εντοπιστούν οι παραλείψεις που επέτρεψαν στους θερμόαιμους να κάνουν «ντου» στο υπουργείο.

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 02/10/2011 – ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ)
(Σ.Λ.)

7 thoughts on “Γιατί οι απόστρατοι έκαναν έφοδο στο Πεντάγωνο

 1. Πω,πω,πω, τι ντετέκτιβ της δημοσιογραφίας θαυμαστός!

  Χουντικοί πάλι τα κάνανε αυτά. Άψογος !

  Αυτή η παλιά καραμέλα η χιλιοπιπιλισμένη. Άς κάνει μια αφαίρεση ηλικιακή για να δεί ο ντετέκτιβ της δημοσιογραφίας πόσων χρονών ήταν οι χουντικοί επί χούντας, αλλά μπορεί νάναι και αυτοί οι χουντικοί σαν αυτούς τους αντιστασιακούς που παιδιά 4-6χρονα μοίραζαν πυρομαχικά στους αγωνιστές και αξιώθηκαν αντιστασιακών συντάξεων και μερισμάτων και λοιπών απολαβών εις βάρος των επάρατων και του Ελληνικού Λαού !

  Και πού το ξέρει αλήθεια? Τους έχει φακελωμένους? Για να μας δείξει στοιχεία – πηγές.

  Η σημερινή εν τω μεταξύ κατάλυση του Συντάγματος δεν είναι χούντα ε?
  Είναι Δημοκρατία. Η κατάληψη από συνδικαλιστές της ΔΕΗ του εθνικού κέντρου διαμοιρασμού ενέργειας και το κατέβασμα των διακοπτών με κίνδυνο εθνικού μπλακ άουτ είναι διαμαρτυρία ενώ η άρνηση παραλαβής του κειμένου διαμαρτυρίας από τους υπέυθυνους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ είναι κάτι φυσιολογικό.

  Όταν λείπει δηλαδή ο Υπουργός αλήθεια, δεν υπάρχει συνέχεια στο ΥΠΕΘΑ?
  Τα έγγραφά του τα παραλαμβάνει ο αρχιφύλακας της πύλης όπως είπαν στους απόστρατους?

  Ο συνάδελφός του δε που τους εξύβρισε προκαλώντας βάναυσα μία ομάδα που ήθελε να υποβάλλει απλά τα αιτήματα διαμαρτυρίας της γιατί δεν αναφέρεται έντεχνα πουθενά? Τα βίντεο όμως που κυκλοφορούν τα δείχνουν και αυτά.

  Και πού μπήκαν αλήθεια παράνομα οι απόστρατοι όντες εν εφεδρεία μετά την αποστρατεία τους? Εκτός νυμφώνος? Άν χρειαστεί μόνο θα θυμηθούν να τους καλέσουν ξανά?

  Είναι για κλάμματα ο άνθρωπος τι να σχολιάσει κανείς, δεν αξίζει τον κόπο να φθείρουμε τα πληκτρολόγιά μας !

  Αυτή είναι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία για μία φορά ακόμα.

  Αίσχος.

 2. ΤΙ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ( ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ) ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ,ΟΤΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ( ..ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ) ΕΙΝΑΙ «ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ» .ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΝ ΒΛΑΚΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ. .ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ(ΣΣΕ
  1960) ΕΠΙ 20 ΧΡ0ΝΙΑ ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΤΗΛ.2311-2107640. email makfloga@yahoo.gr

 3. Όλοι όταν αποστρατεύονται αντιλαμβάνονται τι γίνεται και τι πράγματι ήταν η «υπηρεσία» . Πολύ αργά πια.
  Σίγουρα οι ευθύνες προσωποποιούνται και αποδίδονται κάποια στιγμή.
  Επίσημα ή ανεπίσημα.Με ψήφο, με φτύσιμο ή με απαξίωση.Σε πλατείες και δρομάκια. Σε πολιτείες και χωριά.
  Τί γίνεται με τα “βύσματα” κύριε Υπουργέ? Μήπως ο στρατός δεν ήταν πάντα ο πρώτος διδάξας ? Τί γίνεται με αυτούς που χρησιμοποιούν καταχρηστικά την στρατιωτική ιδιότητα τους? Τι γίνεται με το νόμο του Βενιζέλου που πήγε να βάλει τάξη στις μεταθέσεις ? Τι γίνεται με αυτούς που ” χαριστικά – βυσματικά ” διατηρούνται στις μεταθέσεις τους 5 και πλέον έτη, με “κοινωνικούς” λόγους ακόμα και σε βάρος συναδέλφων τους που φορτώνονται τις υπηρεσίες – βάρδιες τους? Τί γίνεται με τον φορολογούμενο πολίτη που πληρώνει έμπειρες νοσηλεύτριες να το “ξύνουν” σε Ραντάρ ? Μήπως ο (όποιος) Υπουργός κύριος Μπεγλίτης θα πρέπει να ξεκινήσει την “πάταξη” όχι των συνταξιούχων – στρατιωτικών αλλά της νοοτροπίας του βύσματος και της σπατάλης πολύτιμων ανθρωπίνων πόρων, εν όψη της δύσκολης οικονομικά εποχής για όλους μας?

  Είτε ζούμε κοντά στο Σύνταγμα είτε στο Ξυλόκαστρο καλούμαστε να πληρώσουμε τα παράγωγα της θητείας όλων όσων παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

  Μην σας φαίνεται περίεργο το ότι δεν μας αρέσει. Βάλτε τάξη στο χάος των βυσμάτων και μετά ζητήστε να επωμιστούμε ως φορολογούμενοι τα έξοδα.
  Αλλιώς μιλάμε για υποκρισία και προσπάθεια διαχωρισμού των λειτουργών της Δημόσιας μηχανής και κατάχρηση της στρατιωτικής ιδιότητας εκ μέρους ορισμένων και με την ανοχή όλων.

  ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ…

  Τι κάνετε λοιπόν Κύριε Υπουργέ ? Δεν αντέχει η κοινωνία των φορολογουμένων να πληρώνει άλλο… βύσματα.

  Με την προσήκουσα τιμή,
  Ο καταβάλλων (με επιφύλαξη) τα φράγκα, φορολογούμενος πολίτης

 4. καλός τα μας τον πρασινοφρουρό που μας λέει για την χούντα πια χούντα ρε ? επανάσταση ήταν πια χούντα ai σιχτίρ όλο η χούντα και η χούντα αλλα μονο αυτή τι λένε ο κόσμος όλος λέει ζητω η χούντα και αυτή εκεί καραμέλα ήταν ανιψιός του παπαδόπουλου αχ άτιμε!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s