Ο Αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης προγραμμάτισε διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες – με τη συνοδεία της γυναίκας του και δύο επιτελών- με τη δικαιολογία της συμμετοχής σε συμπόσιο για τη ναυτική ισχύ. Ίσως έκρινε ότι… η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο επιβάλλει στον Αρχηγό ένα υπερατλαντικό ταξίδι αναψυχής. Μετά το συμπόσιο ο αντιναύαρχος θα μετέβαινε στο Μόντερεϊ της Καλιφόρνιας για να συναντήσει τους 29 αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που σπουδάζουν στο αμερικανικό Κολέγιο Ναυτικού Πολέμου. Στη συνέχεια θα μετέβαινε στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με στελέχη της Ομογένειας και τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου Αμερικής κ. Δημήτριο.

Δεν γνωρίζω το ακριβές κόστος της επίσκεψης. Μόνο τα εισιτήρια θα στοίχιζαν περίπου 10.000 ευρώ, αλλά όλα τα έξοδα θα καλύπτονταν από απόρρητα κονδύλια. Τελικώς το ταξίδι ακυρώθηκε καθώς θεωρήθηκε πρόκληση.

Δίδαγμα: οι αιματηρές περικοπές υπονομεύουν το φρόνημα του στρατεύματος, αφού έχει μειωθεί ανησυχητικά η καλοπέραση εκτός Ελλάδος των επιφανών στρατιωτικών.

(ΒΗΜΑ 09/10/2011 – Σ.Λ.)