ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Νέα διαπραγμάτευση για τα έξι υποβρύχια από τον Αβραμόπουλο


ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να κινηθεί προς την κατεύθυνση μιας νέας διαπραγμάτευσης με τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η παράδοση των υποβρυχίων και στα δύο προγράμματα, επισημαίνει σε απάντηση σου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Αργύρης Ντινόπουλος.

Ειδικότερα, όπως… αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος, προκειμένου να προχωρήσει αμοιβαία επικαιροποίηση της Εκτελεστικής Συμφωνίας, απαιτείται η συγκρότηση επιτροπής ειδικών και από τις δύο πλευρές, με σκοπό να προσδιοριστεί το ακριβές στάδιο ναυπήγησης για κάθε υποβρύχιο, να οριστικοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα προόδου εργασιών που προτάθηκαν από τα ΕΝΑΕ και να διασυνδεθούν οι πληρωμές με την εξέλιξη των εργασιών.

«Μέχρι να συγκεκριμενοποιηθούν όλα τα ανωτέρω, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε περαιτέρω πληρωμές» ξεκαθαρίζει την ίδια στιγμή ο κ. Αβραμόπουλος, αναφέροντας ότι «προϋπόθεση για την καταβολή χρημάτων θα πρέπει να είναι η εκτέλεση των εργασιών, η οποία θα πιστοποιείται από επιτροπή παρακολούθησης του Πολεμικού Ναυτικού» και ακόμη ότι «για κάθε μεταβολή πληρωμών που θα γίνεται στο εξής θα ζητείται έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντινόπουλος στην ερώτησή του είχε καταγγείλει ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρίσκονται σε ουσιαστική παύση εργασιών αναφορικά με την κατασκευή των έξι υποβρυχίων (προγράμματα «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών») παρά την υπογραφή της νέας σύμβασης ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και στους αναδόχους του έργου.

Επιπλέον, είχε αναφέρει ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλει στην ανάδοχο εταιρία (μετά τον Σεπτέμβριο του 2010) το συνολικό ποσό των 412.000.000 ευρώ, αν και καμία ουσιαστική εργασία δεν έχει γίνει στα υποβρύχια. Παράλληλα, επικαλούνταν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ανάδοχοι του έργου ασκούν πιέσεις στο Ελληνικό Δημόσιο και για νέες εκταμιεύσεις σημαντικών ποσών και απειλούν ότι, αν δεν λάβουν τα συγκεκριμένα ποσά, θα φύγουν από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 25/02/2012 – Σ.Λ.)

One thought on “Νέα διαπραγμάτευση για τα έξι υποβρύχια από τον Αβραμόπουλο

  1. Όταν τόν συνάντησα μέ τήν οικογένεια μου πού μας κρέμασαν 2 σ`ένα χρόνο σ`αποθήκη Αλιβερίου γιά νά μάς δηλώσουν τρελή οικογένεια πρίν 6 χρόνια στό Πολεμικό Μουσείο Αθήνας τόν τίμησα μέ PETRODYN HELLAS MarCKoulis DR.SD ZIO MerCKeltzi Turabi ΚουνεLOULOUτραγιάσκα@@@@2#+++++***^&^***+++++

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s