ΑΝΕΑΕΔ / ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ / ΕΑΑΣ / ΜΤΣ

Επιστολή συναδέλφου σχετικά με τις θέσεις της Ε.Α.Α.Σ. για το ΜΤΣ/ΕΚΟΕΜΣ


ΠΡΟΣ : Αντγο (ΕΑ) κ. Μαυρουδόπουλο Παντελή/Πρόεδρο ΕΑΑΣ

Κύριε «Συνάδελφε»

Στην συνέχεια της επιστολής μου θα κατανοήσετε πλήρως γιατί τοποθέτησα την λέξη συνάδελφε σε εισαγωγικά. Έκπληκτος εγώ και πιστεύω και… η πλειοψηφία των αποστράτων πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο δελτίου τύπου της ΕΑΑΣ της 29 Φεβ. 2012 με το οποίο μεταξύ των άλλων και χωρίς να έχετε κανενός είδους εξουσιοδότηση ή ηθικό έρεισμα ομιλείτε εξ ονόματος χιλιάδων αποστράτων του ΣΞ και συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων προτείνετε την περαιτέρω περικοπή του ΕΚΟΕΜΣ κατά 10% επικαλούμενος λόγους ηθικής για τους νεώτερους συναδέλφους που θα πληρώνουν για 35 έτη.

Ποιος σας εξουσιοδότησε να κάνετε τέτοιες προτάσεις εν αγνοία μας βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας και την σφραγίδα της Ένωσης Αποστράτων; Αν θεωρείτε πως επί σειρά ετών ανήθικα εισπράξατε το εν λόγω βοήθημα ας το επιστρέψετε στο Ταμείο χωρίς όμως να ομιλείτε εκ μέρους του συνόλου των αποστράτων καθόσον σε ουδεμία περίπτωση τους εκπροσωπείτε δεδομένου ότι η παρακράτηση υπέρ ΕΑΑΣ είναι υποχρεωτική και δεν έχετε το ηθικό δικαίωμα να κάνετε τέτοια πρόταση που πραγματικά είναι από μόνη της η πλέον ανήθικη πρόταση που μπορούσε να υποβληθεί. Που είσαστε τόσα χρόνια Στρατηγέ που όχι μόνο εισπράττατε αλλά και επιδοκιμάζατε πιθανώς κάθε αύξηση του μερίσματος ΜΤΣ ενάντια στα οικονομικά δεδομένα; Και για να γίνω πιο σαφής θα σας παραθέσω μερικούς λόγους που συνιστούν ανηθικότητα έναντι τόσο των αποστράτων όσο και των εν ενεργεία συναδέλφων όπως:

Ανήθικο είναι να κάνεις προτάσεις για περαιτέρω μειώσεις των ήδη σφαγιασθέτων αποδοχών των συναδέλφων σου χωρίς κανείς να σε εξουσιοδοτήσει να ασχολείσαι και να ομιλείς εκ μέρους των για το πορτοφόλι τους.
Ανήθικο είναι αφού απόλαυσες επί σειρά ετών τα αυξημένα μερίσματα να κάνεις τώρα προτάσεις περικοπής για τους νεωτέρους σου που λόγω ηλικίας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και υποχρεώσεις από εσένα.
Ανήθικο είναι να συναινείς και να μην αντιδράς στην αρπαγή των αποθεματικών του ΕΚΟΕΜΣ για να παίρνουν δυσανάλογο μέρισμα οι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ανήθικο είναι οι κρατήσεις μας υπέρ ΒΟΕΑ να καταλήγουν σε μερίσματα ΜΤΣ και μάλιστα στα Σώματα Ασφαλείας αντί στα παιδιά μας.
Ανήθικο είναι να μιλάς εξ ονόματός μας χωρίς να μας ρωτήσεις.
Ανήθικο είναι να συναινείς και να μην αντιδράς στο ξεπούλημα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ που στήθηκε με χρήματα των συναδέλφων σου και ήσαν οι μόνοι που δεν απολάμβαναν από αυτήν.
Ανήθικο είναι να μην αντιδράς στον σφαγιασμό της σύνταξης και των βοηθημάτων των συναδέλφων που έχτισαν με κόπο και αίμα για να απολαμβάνουν σήμερα ντόπιοι και αλλοδαποί που ελάχιστες έως μηδενικές εισφορές έδωσαν ώστε να δικαιούνται οιαδήποτε σύνταξη, και όμως αυτοί είναι μονίμως υπό την προστασία των κυβερνώντων ενώ οι δικές σου απολαβές έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 50%.
Ανήθικο είναι τέλος να κατεβαίνεις ως υποψήφιος της ΕΑΑΣ με πρόγραμμα την υπεράσπιση των συμφερόντων των αποστράτων και στην πρώτη στροφή να την κάνεις γυριστή και να διευκολύνεις με τις προτάσεις σου τους εκάστοτε κυβερνώντες στην ανηλεή επίθεση εναντίον των εισοδημάτων μας.

Τελειώνοντας αυτή μου την επιστολή προτρέπω την Ένωση να μην ασχολείται με τα οικονομικά μας με τέτοιου είδους παρεμβάσεις και εφόσον πρέπει να δικαιολογήσει την ύπαρξη της ας συνεχίσει να ασχολείται με τα ανούσια μεν ανώδυνα δε που ησχολείτο έως σήμερα όπως π.χ. γιατί στις διάφορες εκδηλώσεις, τελετές, νεκρώσιμες ακολουθίες συναδέλφων η σημαία δεν ήταν καλά σιδερωμένη ή ήταν φθαρμένη ή εστάλει μικρά αντιπροσωπεία εε συναδέλφων ή το στεφάνι ήταν μικρό, ο Δόκιμος ήταν ακούρευτος κ.λπ. δικαιολογώντας πλήρως τον όρο του που μας έχει αποδώσει η κοινωνία.

Βελεστίνο 12 Μαρ. 2012
Κωνσταντίνος Πασματζής
Ταξίαρχος (ΕΑ)

Υ.Γ. Παραιτηθείς 3 μήνες μετά την προαγωγή μου σε Ταξίαρχο λόγω της ατυχίας να έχω προϊσταμένους Αξκούς με ιδέες παρόμοιες του νυν προέδρου της ΕΑΑΣ.

(aneaed.gr)

5 thoughts on “Επιστολή συναδέλφου σχετικά με τις θέσεις της Ε.Α.Α.Σ. για το ΜΤΣ/ΕΚΟΕΜΣ

  1. Μερίσματα πρέπει να παίρνουν όλοι ανάλογα με τα ποσά που έδωσαν καθώς και τα χρόνια τα οποία κατέβαλαν αυτά τα ποσά. Δεν μπορεί κάποιος που πλήρωσε μόνο 5 χρόνια π.χ ΕΚΟΕΜΣ να παίρνει μέρισμα το οποίο θα πάρει κι ένας που πλήρωσε 30 ή κάποιος που δεν πλήρωσε καθόλου να παίρνει περισσότερο απο αυτούς που έχουν πληρώσει.ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ οι ασφαλιστικές εταιρείες (κρατικές ή ιδιωτικές) συναρτούν το ποσό που διδεται στο συνταξιούχο με τα χρόνια και τα ποσά που έχει καταβάλει στην εταιρεία.Αυτό που γίνεται στον ΣΞ με τα μερίσματα είναι ΑΝΗΘΙΚΟ, ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ,ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.
    Ενας ε.ε αξκός που σκέφτεται ότι το δίκαιο είναι να πάρει μέρισμα ΕΚΟΕΜΣ απο την στιγμή ίδρυσης του και ας υπηρετεί παραπάνω χρόνια.

  2. Τον Στρατηγο Μαυροδοπουλο τον γνωριζω απο τα μαθητικα μας χρονια ειμαστε γειτονες στου Παπαγου.Ο Λακης οπως τον ξερω παντοτε ηταν τιμιος ηθικος και σωστος.Δεν νομιζω τωρα στα γεραματα να χαλασε.Πιστευω οτι κανει οτι μπορει,και ειναι εφικτο.Μανωλης’-

  3. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΕΜΣ ΧΩΡΙΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΧΜΗ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s