ΠΑΙΔΕΙΑ / ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2011

Δυνατότητα διόρθωσης λάθος στοιχείων


Τη δυνατότητα σε όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές να αλλάξουν τα στοιχεία του μηχανογραφικού τους δελτίου όσον αφορά στην υπαγωγή ή την εξαίρεσή τους από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Τη δυνατότητα σε όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές να… αλλάξουν τα στοιχεία του μηχανογραφικού τους δελτίου όσον αφορά στην υπαγωγή ή την εξαίρεσή τους από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Με χθεσινή του εγκύκλιο αναφέρει ότι έχουν ήδη σταλεί αιτήσεις υποψηφίων που οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό δελτίο για αλλαγή στοιχείων που αφορούν στις ειδικές κατηγορίες (πολυτέκνων, τριτέκνων ή κοινωνικών κριτηρίων), ύστερα από διαπίστωση ότι δεν εμπίπτουν ή εμπίπτουν σε μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος εξαιτίας ψευδούς δήλωσης (διαγραφή από το τμήμα εισαγωγής και αποκλεισμός από τις πανελλαδικές εξετάσεις για δύο χρόνια), δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 διορθώνοντας λάθος στοιχεία για τις ειδικές κατηγορίες που συμπεριλήφθηκαν στο μηχανογραφικό.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να είναι επικυρωμένες από ΚΕΠ ή αστυνομικά τμήματα για το γνήσιο της υπογραφής και θα κατατεθούν στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκεται πλησιέστερα στον τόπο διαμονής τους.

Η προθεσμία κατάθεσης των υπεύθυνων δηλώσεων λήγει στις 5 Ιουλίου. Ξεκαθαρίζεται, τέλος, πως υπεύθυνες δηλώσεις με περιεχόμενη αλλαγή προτιμήσεων σχολών δεν θα γίνονται δεκτές.

(ΕΘΝΟΣ 01/07/2011 – Σ.Λ.)

Σχολιάστε