ΕΚΟΕΜΣ / ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ / ΜΤΣ

Μανιοκατάθλιψη ή αμόκ;

Επιτίθεται με πάθος, από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως, σε πάντα φέροντα στολή, ονομάζει «προνομιούχους και βαρόνους» τους ανώτατους αξιωματικούς, επελαύνει λάβρος κατά των στρατιωτικών νοσοκομείων, ξεσπαθώνει κατά παντός εμφανιζόμενου στον ορίζοντα επενδυτή των Κρατικών Αμυντικών Βιομηχανιών (Ναυπηγεία, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ κ.λπ.), στρίβει το «καρύδι» της ηγεσίας των ΕΔ.

Τι και ποιους εξυπηρετεί;

Η πατρίς… εξακολουθεί να κοιμάται, ο κομματισμός κυριαρχεί, και τις παρασιτικές εθνικές αμυντικές βιομηχανίες, ιδιαίτερα την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, μόνο οι υπερκοστολογήσεις τις σώζουν.

Για την αγορά της ΕΛΒΟ, όπως σχεδιάζεται, δεν θα ενδιαφερθεί κανείς αν το ΥΕΘΑ δεν φροντίσει να της δώσει «προικιά». Κι αυτά δεν είναι μόνο οι συμβάσεις με τις ΕΔ, αλλά η συνεργασία της με ξένους οίκους για συμπαραγωγή που θα προορίζεται και για πελάτες εκτός Ελλάδος και, παράλληλα, οργάνωσή της σε μεγάλο, διεθνές κέντρο αξιοποίησης τροχαίου υλικού. Δύσκολο αλλά εφικτό. Όπως το κάνει η Τουρκία… Ψαχτείτε, κύριε Μπεγλίτη, μαζί με ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν.

Όχι με παρασιτικούς πράκτορες, εθνικούς προμηθευτές και συνδικαλιστές. Εκδηλώστε ενδιαφέρον και βούληση και θα βρείτε ανταπόκριση.

Νέα μείωση στο ΕΚΟΕΜΣ: Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα μείωση του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ) σε ποσοστό 10% αναδρομικά από 1 Ιαν. 2011, που σημαίνει ότι το Δ΄ Τρίμηνο του 2011 θα καταβληθούν 100 – 150 ευρώ λιγότερα σε κάθε δικαιούχο. Αν τώρα επαληθευθούν οι φόβοι για την αδυναμία καταβολής των μερισμάτων του ΜΤΣ από τον Ιανουάριο του 2012, καταλαβαίνει κανείς τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι από τις συνεχείς περικοπές.

(ΠΑΡΟΝ 09/10/2011 – Σ.Λ.)

Σχολιάστε