ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ / ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Έλληνες πιλότοι στις τουρκικές αερογραμμές;

Ένας από τους τομείς που έπληξε ιδιαίτερα η οικονομική κρίση είναι και οι αεροπορικές εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, ένας μεγάλος αριθμός ελλήνων πιλότων βρίσκει καταφύγιο σε ξένες αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αφού με τη νέα νομοθεσία χάνουν και τη μικρή σύνταξη που είχαν εξασφαλίσει. Έτσι… μαθαίνουμε ότι έλληνες πιλότοι βρίσκουν εργασία στις συνεχώς αναπτυσσόμενες τουρκικές αεροπορικές εταιρείες. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που έχει ανησυχήσει το Τουρκικό Πεντάγωνο… Βεβαίως το Ελληνικό Πεντάγωνο περί άλλα τυρβάζει…

Λάθος…

Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι τελικά οι προθέσεις της νεοσύστατης αυτής κίνησης των αποστράτων αξιωματικών τάξεως 1981 προς την κατεύθυνση δημιουργίας κόμματος. Πάντως την περασμένη Κυριακή, στο ξενοδοχείο «ΚΑΨΗΣ» στη Θεσσαλονίκη, έγινε μια πρώτη παρουσίαση των θέσεων των αξιωματικών με την παρουσία περίπου 500 ατόμων. Οι ομιλητές, που ήταν απόστρατοι αξιωματικοί, ασχολήθηκαν με τα εθνικά θέματα, την οικονομία, την απαξίωση των θεσμών, ζήτησαν απόδοση ευθυνών για τη χρεοκοπία κ.λπ. Όπως ανακοινώθηκε, η διακήρυξη αρχών του νέου κόμματος προγραμματίζεται για την 21η Νοεμβρίου 2011, που είναι και η εορτή της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποδοκιμασίες και πάλι…

Η στήλη δεν συμφωνεί με τις αποδοκιμασίες, τους αλαλαγμούς και τις ύβρεις κατά των θεσμικών παραγόντων. Κατανοεί όμως την αγανάκτηση των πολιτών, αφού από τα λάθη αυτής της κυβέρνησης οι Έλληνες καταδικάζονται να ζήσουν στη φτώχεια και στην ανέχεια. Έτσι, στην άφιξη της λιμουζίνας του υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου οι συγκεντρωμένοι πολίτες αντέδρασαν με γιουχαίσματα, φωνάζοντας «κλέφτες κλέφτες». Χαρακτηρισμός βεβαίως που αδικεί τον κ. Μπεγλίτη, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ τέτοια δείγματα. Εξαγριωμένοι είναι και οι 5.500 απόστρατοι αξιωματικοί των οποίων τελικά η σύνταξη «πετσοκόπηκε» κατά 40% επειδή είναι κάτω των 55 ετών και δεν έχουν συμπληρώσει 35 συντάξιμα έτη. Δηλώνουν έτοιμοι για νέους αγώνες, δικαστικούς και άλλους.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Οι βετεράνοι αξιωματικοί Σταματόπουλος (ΣΞ). Ζ. Μπέχλης (ΠΝ), Χ. Χρηστίδης (ΣΞ), Α. Κότσιαλος (ΠΝ), Ελ. Μποϊκίδης (ΣΞ) υπέβαλαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης υπουργικής απόφασης του Ευάγγ. Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία στα προσόντα υποψηφίου για τις παραγωγικές σχολές αντικαταστάθηκε το προσόν «Έλληνας το γένος» με το «να έχει ελληνική ιθαγένεια».
Διαμαρτύρονται γιατί «βλέπουν» να εισέρχονται στις σχολές Ινδοί, Πακιστανοί, Μαροκινοί κ.λπ., που εξασφάλισαν την ελληνική ιθαγένεια.
Ψυχραιμία κύριοι βετεράνοι. Σε λίγο, με την πολιτική του Γιωργάκη των open frontiers (ανοιχτά σύνορα), οι Έλληνες το γένος θα αποτελούν μειονότητα…
Σας παραπέμπω σε σχόλιο του κορυφαίου συγγραφέα μας Γιάννη Ξανθούλη: «Πρέπει να αναζητήσουμε έναν Έλληνα Μωϋσή να μας οδηγήσει κάπου αλλού, αφήνοντας την αμαρτωλή χώρα στους λαθρομετανάστες που θα εγκαταστήσουν εδώ τα δικά τους έθιμα και ήθη συναλλαγής…».

Οι νάρκες (κατά προσωπικού) «εξερράγησαν»…

Αυτές που έπρεπε να έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τις επιταγές του ΟΗΕ, από το… 2008.
Η νάρκη έσκασε προχθές, υπό μορφή απανταχούσας του ΟΗΕ, που θέτει έσχατα χρονικά όρια και απειλεί με καταγγελία της χώρας και βαρύ πρόσημο. Πανικός…
Ακολούθησε σύσκεψη (Τετάρτη, 13) υπό τον υπουργό, με συμμετοχή ΓΕΣ, ΕΑΣ κ.ά., όπου μετά μακρά συζήτηση αποφασίστηκε να ανατεθεί το έργο στη λαρισινή εταιρεία ΣΟΥΚΟΣ ΑΕ. η οποία προσφέρθηκε να περατώσει το έργο σε χρόνο ρεκόρ, ενώ τα ΕΑΣ είχαν θέσει, από μηνών, το όριο των 18 μηνών.
Πριν από έναν χρόνο η στήλη είχε ασχοληθεί με την καταστροφή των ναρκών και είχαμε επισημάνει ότι αποτελούσε σκάνδαλο η ανάθεση τότε της καταστροφής των παλαιών πυρομαχικών στην εταιρεία Σούκος ΑΕ, αφού δεν ήταν πιστοποιημένη στο αντικείμενο αυτό. Και επίσης τότε θέταμε τα ερωτήματα: «Ποιος επιβλέπει το έργο και την απόδοσή του; Καταστρέφει όντως τα παλαιά πυρομαχικά ή απλώς τα «τσαλακώνει» και παίρνει τους κάλυκες (οι οποίοι είναι περιζήτητοι γιατί περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα ορείχαλκο και άλλα μέταλλα) για να τους πουλήσει;».
Ο κ. Ανδριάνης των ΕΑΣ πάντως έθεσε ως προϋπόθεση ανάθεσης, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει τέτοιες εμπειρίες ούτε εγκαταστάσεις (θα χρησιμοποιούσε Στρατόπεδο του Στρατού, την εξασφάλιση των απαιτούμενων αυστηρών όρων και περιορισμών [ασφάλεια, περιβαλλοντικοί περιορισμοί, κατάλοιπα, άδεια λειτουργίας]) για την επίτευξη του επιθυμητού χρόνου. Το πώς έγινε η ανάθεση δεν το γνωρίζω…
Η στήλη εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Σούκο… Και στο υπουργείο…

(ΠΑΡΟΝ 29/10/2011 – Σ.Λ.)

Σχολιάστε